StatPed – Fugl Føniks

Ifølge sagnet flyr fugl Føniks til den hellige byen Heliopolis når den blir gammel, svak og mett av dage. Der bygger den sitt reir i tempelet til solguden Ra. Ved soloppgang antennes reiret av gløden til morgenrøden, og både reiret og fuglen brenner kraftig og blir til aske. Fra denne asken gjenoppstår deretter fugl Føniks som en ung, sterk og ny fugl. Sagnene om fugl Føniks symboliserer i dag en tro på oppstandelse og et håp om å overvinne døden.

Etter en noe opphetet diskusjon omkring StatPed og distribusjonssystemet for skolelydbøker i vinter (Del 1 og Del 2) reiser nå StatPed seg fra asken som en ny og moderne utgave av seg selv. Nå skal det sies at sammenlikningen mellom Statped og døden er høyst urettferdig – Trolig for begge parter. Derimot mener jeg virkelig at StatPed nå presenterer håp for både brukere og pårørende. Distribusjonsordningen for skolelydbøker er ny fra skolestart 2017!

Den nye distribusjonsordningen fremmer inkludering og brukervennlighet på en helt ny måte. Den er modernisert og fullt ut i tråd med StatPeds målbilde 2017-2022.  Samtidig fremstår den nye ordningen som mer omfattende, enklere, mer effektiv og mer brukervennlig for både elever, lærere og skolen som helhet. Utlånsordningen er gratis for både skolen og elevene. Her er det bare å gratulere StatPed og NLB med et godt stykke arbeid!

Du kan få tilgang til skolelydbøker på denne måten:
Elever som har en lånebruker hos NLB har automatisk mulighet til å låne skolelydbøker. Elever som ikke allerede har en bruker kan melde seg inn på denne måten. NLB krever imidlertid at du har en e-post adresse og at du kan dokumenterer lånerett i henhold til følgende kriterier.

Elever som trenger bistand, eller som ønsker det, kan også opprette en lånebruker hos NLB og StatPed ved å kontakte skolen. Skolen må registrere seg i det nye systemet på denne måten. Deretter kan skolen legge inn elevene gjennom skolens brukerkonto hos StatPed. Du må levere en e-post adresse til skolen og skolen må kunne dokumentere lånerett i henhold til følgende kriterier.

I tillegg til skolelydbøkene fra StatPed får elevene samtidig tilgang til NLBs rike bibliotek av skjønnlitterære bøker, fagbøker, studielitteratur, aviser og magasiner.

Lærere kan få opprettet lånebrukere på sine skoler slik at de kan bistå sine elever. Lærerne får tilgang til skolelydbøkene, men ikke til NLBs bibliotek for lydbøker.

Du laster ned lydbøker på denne måten:
Installer appen Lydhør for iOS eller Android.
Last ned lydbøkene igjennom appen Lydhør eller direkte til en PC.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s